stokrose

Stokroser er vidunderlige sommerblomstrere! Find de bedste tips til såning, plantning, placering, arter, oprindelse og sygdomme og skadedyr fra den toårige plante.

Blomstring og frødannelse
Stokroser blomstrer fra juni til oktober. De tiltrækker mange insekter, især humler, under blomstringen. Frugterne ligner lidt “oste”. Ikke overraskende, fordi stokroser tilhører mallow -familien. Disse “oste” falder fra hinanden om efteråret og spreder skiveformede frø omkring, der let spirer.

Såning af stokrose
I princippet kan du så i tre perioder: om efteråret i det åbne terræn eller om foråret fra februar indendørs. Fra slutningen af ​​maj er også en mulig mulighed, men du kan ikke forvente blomster i den kommende sommer, disse følger først året efter.
I det åbne terræn er det bedst at holde en afstand på cirka 40 cm, der vokser normalt en ny stokrose fra hvert frø.
Når du samler disse frø og sår dem i et bed, vokser de små planter samme år, der bliver statelige planter året efter og blomstrer året efter. Stokroser er toårige.
Det anbefales ikke at forlade stokroser længere end to år, for ellers bliver de for modtagelige for rustsvampen.
Vidste du: Det ekstraherede farvestof Anthocyan Malvidingcodid fra den mørkerøde art blev tidligere brugt til at farve vin og andre fødevarer.

Tonehøjde
Plant stokroser foran en væg eller et hegn for at forhindre dem i at blive bytte for vinden. Du kan også placere dem i grupper foran høje prydbuske, så de kan holde på hinanden. Stokroser kræver en næringsrig jord, der ikke må være for tør eller for våd. Sand eller sandet ler er ideelt. Planterne har det svært på sumpet tørvejord.
Stokroser bør ikke holdes for våde om vinteren, for så vil rødderne rådne.
Stokroser foretrækker en solrig position, men de klarer sig også godt i halvskygge.
Mulch jorden ved at dække den med organisk materiale for at beskytte jorden mod smæk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I haven

Opførelsen af ​​en dam

Uanset om du vil bygge en stor eller lille dam, er god forberedelse halvdelen af ​​kampen! For at være godt forberedt har vi listet de vigtigste punkter for dig. En god start er det halve arbejde Vil du selv bestemme formen på din dam, eller vil du gerne have en meget stor dam i din […]

Read More
I haven

Kirsebær Laurbær

Grøn hele året rundt og en smuk hækplanter? Du kan virkelig gå i enhver retning med Kirsebær laurbær. Kirsebær laurbær er bedre kendt som laurbær. Laurbæren tilhører samme familie som kirsebærtræerne. Dette kan bemærkes, når laurbærbladet bærer bær i sin voksne form. Disse laurbærtræer blomstrer dog sjældent i form af en hæk og har derfor […]

Read More
I haven

Tips til en god græsplæne

En smuk græsplæne er hjertet i haven, en legeplads for børnene, til at grille og nyde solen. Der er anslået 300 millioner kvadratmeter græsplæne i Holland! En stor del af den enorme overflade er mindre smuk, end den kunne være. Alligevel er det ikke svært og ikke meget arbejde at få en fin (er) græsplæne. […]

Read More