Kirsebær Laurbær

Grøn hele året rundt og en smuk hækplanter? Du kan virkelig gå i enhver retning med Kirsebær laurbær. Kirsebær laurbær er bedre kendt som laurbær. Laurbæren tilhører samme familie som kirsebærtræerne. Dette kan bemærkes, når laurbærbladet bærer bær i sin voksne form. Disse laurbærtræer blomstrer dog sjældent i form af en hæk og har derfor ingen bær.

Kirsebærlaurbær: et grønt hegn

Kirsebærlaurbæren, prunus laurocerasus, er en (hæk) plante, der er velegnet som et grænsehegn. Det er faktisk et grønt hegn. Denne plante er stedsegrøn og har en enorm styrke. Det kan vokse 40 til 50 centimeter om året efter det første år.

Denne plante er fin som en hæk, men det kræver meget beskæring for at holde den op. Du skal beskære det grundigt. I øvrigt aftager energien lidt, hvis du har beskåret den kraftigt i cirka fire år. Det ser ud som om han mister en smule styrke.

Hvilke arter bruges til en kirsebær laurbær?

Der er flere typer laurbærblade. Arten bestemmer også udseendet af bugten hæk. Den hurtigst voksende sort er Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’. Denne hækplante giver en høj stedsegrøn hæk inden for få år. Prunus laurocerasus “Caucasica” har væksten i “Rotundifolia”, men har aflange og dybgrønne blade.

Denne form bliver også lidt stivere mod toppen. Den portugisiske kirsebærlaurbær eller Prunus lusitanica har mindre blade og derfor en finere struktur. Denne haveplante er velegnet til både hække og individuelle områder. Prunus lusitanica “Angustifolia” er den mest anvendte sort. En anden form, Prunus lusitanica “Brenelia”, er et udvalg fra “Angustifolia” med let buede blade og en ekstra rød stilk i vintermånederne.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

I haven

stokrose

Stokroser er vidunderlige sommerblomstrere! Find de bedste tips til såning, plantning, placering, arter, oprindelse og sygdomme og skadedyr fra den toårige plante. Blomstring og frødannelse Stokroser blomstrer fra juni til oktober. De tiltrækker mange insekter, især humler, under blomstringen. Frugterne ligner lidt “oste”. Ikke overraskende, fordi stokroser tilhører mallow -familien. Disse “oste” falder fra hinanden […]

Read More
I haven

Opførelsen af ​​en dam

Uanset om du vil bygge en stor eller lille dam, er god forberedelse halvdelen af ​​kampen! For at være godt forberedt har vi listet de vigtigste punkter for dig. En god start er det halve arbejde Vil du selv bestemme formen på din dam, eller vil du gerne have en meget stor dam i din […]

Read More
I haven

Tips til en god græsplæne

En smuk græsplæne er hjertet i haven, en legeplads for børnene, til at grille og nyde solen. Der er anslået 300 millioner kvadratmeter græsplæne i Holland! En stor del af den enorme overflade er mindre smuk, end den kunne være. Alligevel er det ikke svært og ikke meget arbejde at få en fin (er) græsplæne. […]

Read More