Tips til en god græsplæne

En smuk græsplæne er hjertet i haven, en legeplads for børnene, til at grille og nyde solen. Der er anslået 300 millioner kvadratmeter græsplæne i Holland! En stor del af den enorme overflade er mindre smuk, end den kunne være. Alligevel er det ikke svært og ikke meget arbejde at få en fin (er) græsplæne.

Gødning, lugning, bekæmpelse af mos og reparation af dårlige pletter gøres bedst, når vinteren er slut, og græsset begynder at vokse igen. Denne grundlæggende vedligeholdelse er hverken vanskelig eller tidskrævende. Med disse tips vil din græsplæne se godt ud året rundt.

Lugning
Mange af ukrudtet i græsplænen er smukke vildblomster, der kan forvandle græsarealer til et smukt blomsterhav. Tænk på en smuk eng-lignende græsplæne med tusindfryd. Men ukrudt kan også ødelægge den ellers jomfruelige græsplæns jævne udseende i haven. Generelt undslipper meget lavtvoksende græsplænekrudt plæneklipperens knive. Dette giver dem mulighed for at sprede sig ind i et tæppe af bredspredte blade eller et væv med lange suger, som kvæler græsset, forårsager grimme flade pletter og kan endda bære sygdomme og skadedyr. Fjern disse ukrudt nu, og sørg for, at de ikke kommer tilbage, før vækstsæsonen begynder. Nu er ukrudt ikke så meget besvær, men hvis du venter med det, har ukrudtet allerede haft en chance for at sprede sig, og du har ekstra arbejde.

Kemisk kontrol
Kemiske græsplæner til ukrudtsbekæmpelse har en meget specifik effekt, fordi de skal kontrollere det resterende ukrudt i græsplænen uden at beskadige græsset. De fleste mærkeformler indeholder et eller flere midler, der inaktiverer bredbladet ukrudt ved at påvirke de vækstregulerende hormoner, planter har brug for til en sund udvikling. Hvis du vil kontrollere ukrudt, skal du gøre det mindst en uge efter slåning, så har ukrudtet dannet tilstrækkeligt store blade igen. Efter behandling, lad produktet virke i fire dage, før du klipper igen.

Klip din græsplæne regelmæssigt
En af de nemmeste måder at holde din græsplæne på er ukrudtsfri, ved at slå den regelmæssigt.

Brug en effektiv maskine med skarpe og rene blade. Jo bredere klippeområdet for din maskine er, jo mindre tid tager det at klippe. Men det er også meget vanskeligere at manøvrere på små græsplæner med brede maskiner. En håndklipper er tilstrækkelig op til 100 m2 græsplæne, over at en motorklipper er mere praktisk.
Hyppig slåning i mellemhøjde, to gange om ugen, hvis det er nødvendigt, når græsset vokser hurtigt, er meget mere effektivt end sjældent klipning eller meget kort slåning.
At forlade græsset lidt længere forbedrer også rodfæstningen, hvilket gør græsplænen mindre følsom over for tørt vejr. Det forbliver smukt grønt.
Det er bedst at holde godt befrugtet græs omkring en centimeter højt for at forhindre græsset i at vokse for højt og derved forbruge mange næringsstoffer unødigt. Dette stimulerer også græsset til at sidde ude, hvilket skaber et tæt græs, hvilket reducerer chancen for ukrudtsvækst og væksten af ​​uønskede årlige græsser i græsplænen.
Hæv plæneklipperknivene i begyndelsen og slutningen af ​​sæsonen for at sikre, at du ikke klipper plænen for kort. Fordi uden for vækstsæsonen er det bedre for græsplænen at forlade græsset lidt længere, så det er mindre sårbart.
Også i en tør sommer må du ikke klippe for kort for at sikre, at græsset ikke tørrer ud.
Læs mere Klargøring af haven til vinteren
Græsplæne, græsslåning, græsslåning, græsslåmaskine, tuin.nl

Befrugtning og spisetid
Ligesom mange andre planter har græs brug for et afbalanceret “måltid” for at vokse godt og danne en smuk, sund græsplæne. Kvælstof er især vigtigt, fordi det sikrer en stærk bladvækst.
Spredning af græsgødning to gange om året giver græsplænen alle de næringsstoffer, den har brug for. Behovet varierer afhængigt af jordtypen; på let sandjord er der brug for mere end på ler.
Kontroller de nødvendige mængder omhyggeligt.
Undgå overkalkning, da dette ikke vil gavne finere græsser.
Nogle gødningstyper er direkte en ukrudtsdræber. På den måde slår du to fugle i ét smæk. Det sparer tid og penge!
Foder ikke i december til januar, fordi græsset ikke vokser i denne periode og er meget følsomt over for svampesygdomme og forfrysninger.
Når du vander, gør det rigtigt! Et stort stænk vand en gang hver fjortende dag er bedre end lidt hver dag. Det koster dig også meget mindre tid.
Læs også: Sådan plantes din egen græsplæne

Symptomer på mangel
Det mest oplagte symptom på en næringsstofmangel er, når græsset bliver gulgrønt overalt og vokser langsomt. Græsset kan være tyndt og uregelmæssigt, hvilket giver ukrudt og mos en større chance. Gødning er mulig hurtigt oprette en tættere måtte.
Gød mere liberalt efter en våd sæson, når næringsstofferne er blevet skyllet ud af jorden. Brug mindre i en tør sæson, når du har vandet lidt, eller når du har efterladt afklippet på græsplænen til kompostering.
Tips til befrugtning af græsplæner
Vælg en vindstille dag for at sprede gødning, når jorden er fugtig, og der forventes regn.
Ekstra næringsstoffer er især nødvendige, når græsset vokser, så vent til april eller begyndelsen af ​​maj med forårsgødskning.
Hvis du har noget resterende bladjord eller fin kompost, kan du sprede det tyndt og rive det ind i stedet for gødning.
Har du et wildflower -afsnit i græsplænen? Så befrugt ikke dette. Ellers vokser græsset frodigt og trænger blomster ud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

I haven

stokrose

Stokroser er vidunderlige sommerblomstrere! Find de bedste tips til såning, plantning, placering, arter, oprindelse og sygdomme og skadedyr fra den toårige plante. Blomstring og frødannelse Stokroser blomstrer fra juni til oktober. De tiltrækker mange insekter, især humler, under blomstringen. Frugterne ligner lidt “oste”. Ikke overraskende, fordi stokroser tilhører mallow -familien. Disse “oste” falder fra hinanden […]

Read More
I haven

Opførelsen af ​​en dam

Uanset om du vil bygge en stor eller lille dam, er god forberedelse halvdelen af ​​kampen! For at være godt forberedt har vi listet de vigtigste punkter for dig. En god start er det halve arbejde Vil du selv bestemme formen på din dam, eller vil du gerne have en meget stor dam i din […]

Read More
I haven

Kirsebær Laurbær

Grøn hele året rundt og en smuk hækplanter? Du kan virkelig gå i enhver retning med Kirsebær laurbær. Kirsebær laurbær er bedre kendt som laurbær. Laurbæren tilhører samme familie som kirsebærtræerne. Dette kan bemærkes, når laurbærbladet bærer bær i sin voksne form. Disse laurbærtræer blomstrer dog sjældent i form af en hæk og har derfor […]

Read More